Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DH

čarovná rybí kostička

12. 12. 2010 9:09
Pane Libichere

Naprosto podstatné je, že islám je státotvorná nauka. To je jasné již z existence práva šaría. Mohamed sice zkompiloval jakési poznatky z křesťanství a judaismu, ale jeho teorie jednoznačně sloužily k upevnění jeho mocenské pozice. To, že se zaštítil bohem, je smutné, ale v dané době logické. Silný kult by jinak nevybudoval. To že přetrvává do dneška v neztenčené podobě bez sebemenších změn ho jasně dokresluje. Islám v podstatě s křesťanstvím a judaismen nelze srovnávat. To je vidět i na životní praxi. Stát Izrael nepostavil svoji legislativu na starozákonních ustanoveních. Všechny původně zcela křesťanské země jsou sekularizované. Islám sekularizaci nepřipustí, je to hrozba, a není možné umožnit jeho dominanci v Evropě.

0 0
možnosti
ML

Niktor

12. 12. 2010 10:58
Re: Pane Libichere

Samozřejmě, že islám s křesťanstvím a zejména s judaismem srovnávat jde a najdete tam mnoho podobností. To, jaký systém panuje v kterém státě, s tím má málo společného. Když už jste u toho Izraele, tak alespoň vidíte, že sekulární stát může klidně založit i společnost, jejiž náboženství mezi světským a duchovním nerozlišuje :-) Na druhou stranu má náboženství v Izraeli velmi silnou pozici (např. donedávna v něm vůbec neexistovaly civilní sňatky) a ta se spíš upevňuje, než že by pomíjela.

Mohamed byl v Mekce za rebela a reformátora, měl mnoho odpůrců, vysmívali se mu, snažili se ho i zabít - tedy těžko lze říct, že "zkompiloval jakési poznatky z křesťanství a judaismu k upevnění mocenské pozice".

0 0
možnosti
S

Sasquatch

12. 12. 2010 9:07
Kritika islámu

Píšete o svém oblíbeném "seriózním kritikovi islámu" Bernardu Lewisovi. Narozdíl od něj vy na mě působíte velice neseriózně a nekriticky vůči islámu, jako byste byl na druhé straně barikády těch, co kritizujete ze lží a výmyslů o islámu.

Já v tom vidím dva extrémy:

1. Ty, co vy kritizujete z  "islamofobie" a z neznalosti a lží o islámu.

2. Vy se svým absolutně nekritickým přístupem k islámu a snahou ho za každou cenu omlouvat.

0 0
možnosti
K

ksatrija2

12. 12. 2010 9:36
Re: Kritika islámu

Libicherova odpověď bude: "A já někde Islám omouvám?". Ten amorální psychopat totiž islámské humusy pouze nekomentuje - nic víc, nic míň.

0 0
možnosti
RP

Romiiik11

11. 12. 2010 22:08
Číst Váš článek bylo neskutečné utrpení.

Opravdu to vyžadovalo mnoho sil. Pište prosím trochu stručněji a čtivěji. Ten obsah se přece dá shrnout do několika vět (píšete v podstatě pořád to samé dokola). Za co děkuji je upozornění na článek od AS. S tím souhlasím a doporučuji všem, přečtěte si jej:-)

0 0
možnosti
AY

proctonejde

11. 12. 2010 20:43
pane Libicher

islam neni zadna IDEOLOGIE!!! Uffff.... to se predtim nez neco zacnete psat nemuzete podivat na wikipedii a ujasnit si pojmy?? Islamismus je ideologie!! Ne islam!!! Prosim opravdu moc prosim.... nebudte stejnej jako vsichni ti "islamofobove", protoze ano, tito lide se islamu neboji a jak jste sam napsal spis naopak snazi se normalni lid primnet k tomu aby se islamu bali... islam je monoteisticke nabozenstvi a je to vira pro vsechny, tedy to neni zadna ideologie!

0 0
možnosti
ML

Niktor

11. 12. 2010 21:53
Re: pane Libicher

Myslím, že jste četla nepozorně :-) Já naopak proti tvrzení, že "islám není náboženství ale ideologie" ohrazuju. Ale na druhou stranu je vlastně každé náboženství zároveň ideologií :-)

Rozdílu mezi islámem a islamismem jsem si vědom, nebojte ;-)

0 0
možnosti
JN

Jan Nepomuk

11. 12. 2010 20:09
Cítím se ošizen.

Už jsem se chtěl radovat, že jsem si vysloužil první antiblog.

Text začíná dvojím uvedením mého jména, navíc v logickém spojení, že bloger Jan Jirků (tedy moje maličkost) popírá existenci islamofobie. Ale ejhle, zbytek textu je věnován Ali Sinovi a jeho tezi nesmyslnosti pojmu islamofobie.

.

Islamofobii nepopírám, jistě existuje, byť nejspíš jenom akademicky.

Můj článek je o tom, že to, co se obvykle nazývá islamofobií, je zdravým kritickým pohledem na problematický jev. Tady se může každý přesvědčit: http://janjirku.blog.idnes.cz/c/167647/Islamoskepse-nebo-islamofobie.html.

0 0
možnosti
ML

Niktor

11. 12. 2010 22:00
Re: Cítím se ošizen.

Ten text samozřejmě nemá být zaměřený proti vám, doufám, že to tak nevyznívá.

Jen jsem chtěl, aby bylo jasné, na co reaguji a proč jsem si na toho Sinu vzpomněl zrovna až teď.

Problémem termínu "islamofobie" je především jeho vágnost, každý si pod ním možná představuje trochu něco jiného. O tom, co považuju za islamofobii já a kdo ji dle mého šíří (a jak), možná v budoucnu napíšu další článek.

Odkaz na váš článek se skrývá i v prvním odstavci mého textu pod hyperlinkem "prezentoval" :)

0 0
možnosti
W

wrangler

11. 12. 2010 18:28
Nejsem islamofob!

Já se muslimů nebojím, já je upřímně nenávidím!;-D

0 0
možnosti
C

certik_bertik

11. 12. 2010 16:59
zřejmě

jsem nepochopil ke komu tento článek má mířit. Tohle je spíš nějaká esej na VŠ

0 0
možnosti
K

ksatrija2

11. 12. 2010 14:52
Proboháááááá,

Churchil neměl doktorát z nacismu 8-o - jak odporně nelegitimní !! Vy šášku jeden impotentní přeintelektualizovaný kavárenský... - bych vás vypráskal do nějakého vhodného Islamistánu !!

0 0
možnosti
ML

Niktor

11. 12. 2010 16:58
Re: Proboháááááá,

Já nikde netvrdím, že kritika je nelegitimní, pokud je vedena z neakademických pozic. Jen upozorňuji na fakt, že většina těch, kterým říkám "islamofobové" tu odbornost nemá a přitom se někteří snaží tvářit, jako by opak byl pravdou např. Robert Spencer se dokonce vydává za "oceňovaného odborníka na islám".

0 0
možnosti
Q

QWERTOP

11. 12. 2010 13:27
Dlouhý blábol.

Je to šukání bez koulí. Vedle, jak jedle. Islám vypráskáme z ČR. Ať obtěžuje písečné Araby, když jim to nevadí.

0 0
možnosti

Ormir

11. 12. 2010 12:57
Á, pán je amaterský sociolog

Takoví jsou nám v boji proti islamizaci Evropy platní. No aspoň máte o některých věcech povědomost. Ale jsme ve fázi, v které s kecama nevystačíme. EU je schopna nám tady na základě LS lifrovat musulmanské imigranty po tisících. A sám vidíte, co způsobí pár cikánu nad únosné procento v populaci. A to se nedá srovnávat se zarputilostí a agresivitou islámských fanatiků. Viz článek p.B.Olšera http://olser.blog.idnes.cz/c/167533/Co-je-lepsi-liny-Rom-nebo-islamista-s-dynamitem-kolem-pasu.html

Pro začátek musíme začít nelhat. Pryč s politickou korektností a až budou mít lidé dost informací vyhlásit referendum o imigrační politice. Jestli západní země chtějí spáchat sebevraždu, já chci žít v zemi v jaké žili mí předci a ne v nějakém europakistánu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2073x
Absolvent marketingových komunikací (Bc.) a mediálních studií (Mgr.), fanoušek (nejen) indické kinematografie a neúnavný diskutér...