Diskuse

Co nám feministky (nechtíc) prozradily o hráčích videoher?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nevíte o čem píšete. Celá aféra nazývaná gamergate začala o něco dřívě když vyplulo na provrch že jedna osůbka jménem Zoe Quinn, herní rádobyvývojářka a aktivní pseudofeministka podváděla svého přítele s několika herními publicisty a lidmi zodpovědnými za rozdávání cen za indie hry. To spustilo od hráčů masivní vlnu kritiky. Chvíli se nic nedělo a pak několik herních médií prakticky vše stejnou hodinu uveřejnilo články které hráče hrubě uráží a stereotypizují (něco ohledně čeho by údajné feministky měly být daleko více senzitivní) hráče a úplně přehrály na druhou kolej otázku důvěryhodnosti ale sprostě tvrdí že všechna kritika je jen misogynní útok. Teprve tehdy na sebe tyto extrémní reakce nenechaly čekat.

Navíc herní média bojkotují každého vývojáře který se k aféře nějak vyjádřil. Nějpříměji asi náš slavný Dan Vávra, který mimochodem zde nabízí daleko inteligetnější vhled do problému než vy.

http://techraptor.net/content/interview-daniel-vavra

Anita Sarkesian měla tu smůlu že její projekt a její omezené a jednorozměrné kritiky se s touto aférou časově shodovaly. Rozhodně odsuzuji kyberšikanu těchto lidí ale když říkáte B řekněte i A a hlavně si zjistěte o čem píšete...

0 0
možnosti
Foto

No a v čem konkrétně mám chybu? Já nepíšu o GamerGate, ale o Anitě Sarkeesian a reakcích na ni. GamerGate tam zmiňuji v jedné závorce a mám tam odkaz, který vysvětluje, oč jde. 

Ohledně časové souslednosti je to ale jinak - Anita čelila odporu od chvíle, co spustila kickstarterovou kampaň na jaře roku 2012, tedy v době, kdy 1) nikdo nevěděl, jak budou Tropes vs. Women in Video Games vypadat a jakou budou mít úroveň 2) neexistovala GamerGate.

Odkazovaný rozhovor jsem četl; Vávra se v něm vyjadřuje k úplně jiným věcem než já.

0 0
možnosti
Foto

Co máte udělat, chce-li být zavalení výhrůžkami smrtí od feministek? Stačí přistát se sondou na kometě a vzít si oblíbenou košili, co vám dala kamarádka.

1 0
možnosti