Diskuse

Islamofobie předmětem kritické diskurzivní analýzy

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

E62m94i21l 20N90o95v51á46k

12. 2. 2014 14:43

Celý článek bych nazval spíše Demagogický paskvil.

2 1
možnosti

Nejvtipnější je, když ta demagogie, teda pardon- "sociálně konstruktivní přístup", je už v teoretickém (ideologickém) východisku pro tento výtvor :-)

1 0
možnosti

Pane Bože.....jsem rád, že slunce svítí i na ty jimž nebylo dáno

1 0
možnosti

P88a51v83e47l 19M65a74c38h

12. 2. 2014 0:20

Nevim, jestli  jenomnechcete videt, co se deje ve svete nebo jesli mate nejaky jiny duvod kvulikteremu pisete vasi analyzu jak ji pisete. Kdyz clovek nevidi, co se kolem nej deje a jakou mirou se rozrustajikampane muslimu jejichz cilem jsou radicalni zmeny v zivote bezvercu,  tak se nezlobte, ze mam pochyby o vasi nezaujatosti.  Bez nadsazky se da rici, ze nejmene v 80%valecnych konfliktu v dnesnim svete bojuji zastanci radicalniho  islamu uzce spojeneho s Muslimskym Bratrstvim. 

Analyza prace jinych autoru  je jiste dobra vec, ale jen v pripade, kdyz jeta analyza postavena na dobrych zakladech. Kdyz si promitnete, jak se radikalni islam rozrostl do obrovskychrozmeru po cele zemekouli  za poslednich60 let, tak se  clovek musi zamyslet, procse tomu tak stalo. Po precteni praci zakladetelu MuslimskehoBratrstvi  a jejich pokracovatelu auvedomite  si, ze v muslimskych zemich jejichstoupenci  jak nam ukazali volby v Egyptea i v jinych muslimskych zemich  representuji asi 50 procent populace uvedomite  si, ze toto nabozensko/politicke hnuti ma nejen velice hrozive cile, ale take obrovske zazemi a podporu.  Jejich snaha rozsirit Sarija Zakon vsude po svete jeneoddiskutovatelna.  Jen sepodivejte, co se dnes deje v Afganistanu, Pakistanu, Iraku,  Somalii, Jemenu, Egyptu atd atd. To, ze zlehcujete prirovnani toho, co se deje dnes a co se delo ve 30letech je jen dukazem vasi neochoty  videt svet jaky bohuzel je.  Faktem je to, ze hrozive procento muslimupodporuje zavedeni Sarija Zakonu po celem svete a bohuzel ti, kteri s timnesouhlasi  se s obavy o jejich vlastni zivota zivoty jejich rodin  nestavi islamistumna odpor.  Jiste neni spravne si myslet,ze jsou vsichni muslimove zastanci  Sarija Zakonu. Stejne tak neni spravne si myslet, ze to , co se deje je zalezitostinekolika jedincu.  Dovolim si tvrdit, ze techkteri schvaluji Sarija Zakon je vic nez tech, kteri ho nechteji.  A staci tak malo, jen ze rozhlednout azamyslet.

3 1
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že už nadpis článku je špatně, není potřeba číst dál, a lze článek označit za hloupost jen na základě jeho nadpisu. A to proto, že předpokládá existenci jakési islamofobie. Fobie je iracionální strach, tedy něco automatického, vyvolaného na základě neznalosti, a pocitu nebezpečí. Jenomže u Islámu přece víme, co je na něm špatně! Jsme schopni naprosto racionálně rozpoznat, že je to barbarská, středověká ideologie, která v principu nenávidí člověka, pošlapává jeho důstojnost a neguje všechna jeho přirozená práva. Vidíme to, a jsme schopni na tomto základě Islám odsoudit a odmítnout. Tedy žádná fobie, ale racionální ohodnocení. !

6 2
možnosti
Foto

Islamofobie je v tomto případě označení nějakého diskurzu (ve focaultovském smyslu), či způsobu přemýšlení o islámu; nikde netvrdím, že má jít o nějakou nemoc (fobii v lékařském smyslu). A v článku dokonce přímo píšu, že islamofobie netěží z úplné neznalosti islámu. Rovněž nepopírám, že "islamofobové" používají racionální argumentaci (racionální ale ještě neznamená validní). Samotný pojem "islamofobie" se vám z etymologického hlediska nemusí líbit, ale to vcelku irelevantní, klidně si můžete vymyslet přiléhavější pojem - na existenci pojmenovaného to nic nezmění.

Termín antisemitismus taktéž sugeruje, že jde o jakýsi odpor vůči mluvčím semitských jazyků, ačkoli víme, že ve skutečnosti jde o předsudečný postoj k Židům. Když tedy správně namítnu, že pojem "antisemitismus" je zavádějící, popřu tím zároveň, že něco takového existuje?

A mezi náma - hloupost vidím především v tom, pokud zavrhnete nějaký text jen proto, že užívá určitý pojem, aniž byste se obtěžoval zjistit, jak je v něm tento pojem chápán a co vlastně označuje.

2 2
možnosti

Islámofobie .... to je něco jako Nacismfobie, že ?

7 0
možnosti

Islamofobie je účelová nálepka, kterou zde autor účelově "zkoumá" za pomoci účelové metody "kritické diskursivní analýzy" Přičemž všechny účely jsou stejné a vycházejí teorií  kulturního relativismu a v praxi pro prosazování multikulturalismu a souvisejících ideologických postojů včetně právě apologie islámu a naopak boje proti té tzv. islamofobii. A kruh se nám uzavírá.;-)

4 0
možnosti

O14t88t35o 13N71o60v72a46k

11. 2. 2014 22:21

Vsude kde vyroste mesita zacina kvest islamismus, tedy nebezpecny islam.

Humaniste radi rikaji, ze ne vsichni muslimove jsou spatni, no pak nevim, proc si vybrali viru, kde vetsi cast textu oslavuje nenavist.

Kazdopadne zde skupinove sdilime jeden zajimavy nazor, vychazeji s faktu nebezpecnosti islamu.

Islam je treba jakozto nabozenstvi v CR zakazat, nesmi mit tedy zadnou modlitebnu, nesmi se verejne sirit, zadna literatura nic.

Islam tedy zustane jen v rodinach, nebude se mimo ni sirit a zustane mozna mirumilovny, nebo minimalne bude mene pravych islamistu.

Muslimove by s tim nemeli mit problem, nebot tento princip znaji ze svych zemich, kde je pod tresty smrti zakazano sirit jine nabozenstvi/ideologii, nez islam, tedy by jim to nemelo delat zadny problem. Tohle je jedine reseni, jak uchranit jejich zivoty, nebot Evropane nejsou krestane jako Koptove, kteri se enchaji vymlatit a jen se modli, Evropane jsou krveziznivi krestane, kteri uctivaji fakt, ze holy zivot si musi branit silou  ... a historie nas uci, ze max do 120let usporadaji na jinoverce, nebo zemske skudce genocidu a pak bude pozde se ptat, kdo je kdo, proste jim oznaci vchody a kdyz najdou koran, vyvrazdi celou rodinu, nebo snad neveri v opakujici se historie a presne tohoto scenare se ja osobne bojim, myslim, ze by tim trpelo mnoho lidi, kteri nejsou nebezpecni, jen svoji hlouposti podporuji islamismus, ktery si dlouhodobe nechaji evropane libit. A tedy je v jejich vlastnim zajmu bud konverze ke krestanstvi, nebo nesirit islam souhlasit s jeho zakazanim a nemoznosti jej sirit, stejne jako neonacizmus. Tim se zachrani jejich zivoty a budeme zde zit v miru. Historie se totiz vzdy opakuje, pokud nekdo dela neustale ty same chyby, stejne chyby, stejne dusledky a je treba jim zabranit tak nejak humanne, protoze uz je 21stol a lide uz by meli mit rozum. EU

5 0
možnosti

O20t18t83o 49N97o42v75a13k

11. 2. 2014 22:23

Oprava: ktery si dlouhodobe *nechaji* evropane libit.

NENECHAJI.

0 0
možnosti

O61t58t16o 20N91o86v77a49k

11. 2. 2014 22:06

No ono je zde spise islamofilie, tedy nekriticke vnimani islamu a bagatelizovani faktu, ze chteji vyvrazdit vsechny neverici a dimuny zotrocit. Naproste nevideni faktu, statistik a pravdy. Islam bere koran velice vazne a to doslovne, stejne tak shariu a hadisy.

Temer zadny muslim nejde proti Imamum, nebot se to rovna rozsudku smrti, nebo ztrata vseho co dosud mel. Vsichni tzv. umirneni muslimove kdyz prijde svata valka se k ni bud nevyjadruji, nebo souhlas, at uz tise, nebo nahlas, zadny muslim nebojuje v zemi kafiru proti muslimum, ani islamu a neprikloni se k domorode populaci.

V CR vychazeji naprosto nenavistne navody a vyklady islamu, napr. nedavno jsem cetl navod, jak vymytit AIDS, zajimave cteni ;-)

Islam neni vira, islam je ideologie, totalitni idelogie zalozena na nabozenske nenavisti, takze rasovou a tridni nenavist nahradime nabozenskou, aha vlastne to uz uzavirame kru, to uz zde bylo ...

Kdo tyhle islmaofily plati, Rockefeller, Rotchild, JP Morgans, Goldmann Sachs, oni se vazne nestydi za valky a utrpeni ktere zpusobily, jim je i tech 90% zeme a kapitalu malo, oni chteji jeste zotrocit lidi a ziskat jeste vesti moc dalsi valkou?

Pokud tihle valcni stvaci vyvolaji dalsi valku, soufam ze lidstvo konecne vyhraje, ted asi chteji obcanskou valku, tak doufam, ze uz konecne popravi i valcne stvace a a jejich sluhy, protoze lidstvo se toci v kruhu a nejak ne a ne se z nej vymotat, vzdy doplati na hratky mocnych [>-]

4 0
možnosti
Foto

na netu online momentálně studuji kurz Critical thinking, který učí pracovat s fakty, vytvářet teorie a ty pak potvrdit, zpřesnit či zamítat. Velký důraz je vždy dán na rozlišení termínů fakta, tvrzení a názor. Vše, co není  zjištěním založeném na pozorování, experimentu nesmí být nazýváno fakty, max. věrohodné tvrzení.

Dále se zabývá důsledným rozlišováním zdrojů. Primárním zdrojům je dána priorita, sekundární jsou pečlivě srovnávány s ostatními, co do věrohodnosti, věrnosti a relevance.

Nakonec je velká pozornost upřena na logickou správnost formální logiky odvozování a vyvozování....cílem je, co nejvěrohodnější poznání reality. ...proč o tom píšu?

Celý ten slavný diskurz je v příkrém rozporu se všemi těmi zásadami...celkový dojem = totální demagogie podpořena pár cizími slovy...absentuje snaha objektivního poznání a dominuje názor nad fakty.;-)

5 1
možnosti
Foto

mimoch...kurz je zdarma do 24.2. dostupný na coursera.org ...doporučuji. Akorát teda bohužel není česky.

3 0
možnosti

nějaká analyza psaného text a její filozofie je mně ukradená, já mám dvě otázky pro autora

1. byly dívky ochotné chodit na praxi ve vymezených prostorách - operační sály, JIP, ARO apod ve sterilních, předepsaných oblecích, které se mění, kde není možné nosit nějaký šátek

2. byly dívky ochotné na praxi ošetřovat muže, např. umývat celého, včetně rozkroku 

na konkrétní dotazy čekám konkrétní odpověď, ale pokud se autor jenom cvičí v anylyzách, je zbytečné se jím zabývat

6 0
možnosti
Foto

Ale celým smyslel tohoto textu opravdu bylo "procvičit se v analýzách" ;-D

Vzhledem k posouzení toho případu (nikoli k posouzení diskurzivních strategií, které užívali ti, co o něm psali) jsou vaše otázky relevantní - bohužel na ně zná málokdo; novináři se jimi nezabývali.

0 9
možnosti