Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

vit.kucik

18. 7. 2010 18:33
Dobře napsáno...

... a příměr o jedovaté kapsli se stravitelným potahem je velmi výstižný... :))

Diskutující níže přehlédli, že se autor nezbývá problémem, zda je islám dobrý či špatný, zda má dobrý či špatný vliv na Evropu nebo islámem vůbec. Zabývá se způsobem argumentace protiislámských harcovníků. Ta je často hloupá a demagogická, bez ohledu na to, za jak ušlechtilou věc bojují.

0 0
možnosti
MR

iluminat

7. 6. 2010 18:23
ja mam nemce rad, znam jich mnoho a jsou prijemni

hodni a venujsou se spise praci. Mam rad rusy, znam jich take radku, pohostinni, pratelsti, take si vsimaji sveho a nechaji jine byt. Znam muslimy, zidy, nic proti nim nemam. A oni proti me take ne,dobre s nima vychazim, s cinany, japonci i korejci. ( ziju v americe)

Ale kbybych zil v Evrope ve tricatych letech tak by me napadlo ze z Nemecka cisi nebezpeci a velke. Ze SSSR nebezpeci take prislo, miliony mrtvych. A Rusko je stale nebezpecne. Muslimove jsou vesmes normalni lide, ale myslite si ze dnesni Islam neni nebezpecny?!?!?

Iran je mirumilivny stat, Turecko cim dal mirumilovnejsi, a v Pakistanu nemuze byt talibansky puc? Co to sakra ma co delat s lidma? Pletete jabka s hruskama.

0 0
možnosti
ML

Niktor

7. 6. 2010 19:42
Re: ja mam nemce rad, znam jich mnoho a jsou prijemni

Uf, nebezpečí Německa ve třicátých letech nevycházelo z podstaty Němců jako takových. A před válkou, během ní, ani po ní, se ve společnosti nezačaly objevovat myšlenky, že každý Němec je vpodstatě nacista a když to vypadá, že není, tak se jen přetvařuje, nebo se teprve v nacistu promění. Já si věru nemyslím, že neexistuje nebezpečí terorismu, nebo že al-Kájda se dá porazit dobrým slovem, ale vadí mi, pokud někdo záměrně démonizuje určitou skupinu lidí a chtěl jsem připomenout, že průser není, když to dělá otevřeně a hlasitě, ale naopak skrytě a nerozpoznatelně. 

btw . Tálibánský puč v Pákistánu při současné situaci zatím zůstává v říši pohádek. Tálibán je jen banda polovzdělaných lidí, která rozhodně nemá prostředky na to, aby porazila řádnou pákistánskou armádu. Zatím jediný puč (po němž následovala islamizace původně sekulární země) provedl armádní generál nepřímo podporovaný USA...

0 0
možnosti
PS

Pavel Skeptik1

7. 6. 2010 13:00
Dokonalé!

tak takhle vypadá dobře zaháčkovaný Neomarxismus v praxi! Skočte si an hřbitov za svým pradědečkem a přečtěte mu co jste napsal!

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

7. 6. 2010 12:10
pane autore

...jaké tedy navrhujete správně řešení pro ty, kteří nechtějí, aby jejich kulturu a civilizaci vytlačila kultura a civilizace jiná??? Já bych neměl proti islámu nic, pokud zůstane za hranicema. Mám rád naší civilizaci i kulturu a chci v ní žít.

Tisíc let jsme ji bránili a teď ji máme odevzdat dobrovolně?Rv

0 0
možnosti
C

Cocotus___Interruptus

7. 6. 2010 12:15
Re: pane autore

Predstavuje si to asi nejak takhle: http://www.mzv.cz/public/55/62/22/425168_275791_akcni_plan_apac_1.pdf

Tohle multikulturni silenstvi je potreba zastavit, dokud je cas.

0 0
možnosti
A

Arne21

7. 6. 2010 10:17
nechte Wilderse na pokoji

No asi takhle vážený pane, pan Wilders i pan Spencer se snaží hájit vlastní kulturu proti agresivní, nesnášenlivé středověké ideoologii a to prosím s nasazením vlastního života. Ano, pan Wilders je v permanením ohrožení života právě příslušníky onoho vámi obhajovaného náboženství "míru". Takže ne oni ale vy se svým relativizujícím přístupem a ťulpasovským úsměvem, a vám podobní, kteří stavíte všechny kultury ať už jsou jakkoliv agresivní a netolerantní, na stejnou roveň s potřebou bít se za jejich práva, vy jste příčinou růstu společenských xenofobních tlaků, které dříve či později přerostou v explozi.

0 0
možnosti
ML

Niktor

7. 6. 2010 11:00
Re: nechte Wilderse na pokoji

Ani jeden se nesnaží hájit vlastní kulturu, oba agaseivně útočí na kulturu jinou. Spencer vhodným výběrem informací a absurdními závěry, Wilders jen nepodloženými a o to arogantnějšími odsudky. Výhružky, které na něj z některých kruhů padají jsou pochopitelně sviňárna a upřímně doufám, že s lidmi, kteří je vyhlažují (či nedejbože realizují) bude brzy řádně zatočeno. Nicméně samotný fakt, že Wilders je vystaven výhrůžkám ho ani jeho názory nedělá lepšími.

btw. S podobnými vyhrůžkami (i atentáty) se bohužel setkávají i politici např. v Indii (a to ze strany hinduistů), takže ani nejde říct, že by šlo o jev, který je mimo islám nemyslitelný, natož islámem způsobený. Spíše než k nějakému střatu civilizací dochází ke střetu středověkého a moderního liberálního myšlení.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

7. 6. 2010 10:02
Popravdě řečeno,

islám je sice náboženství, ale vzhledem k propojení vlády a náboženství v muslimských zemích jde zárověň o militantní a nesnášenlivou politickou ideologii. Muslimové neuznávají myšlenku sekulárního státu ani to, že by náboženství mělo být soukromou věcí každého jednotlivce a nemělo by se míchat s politikou. Muslimové usilují o světovládu a o mocenské ovládnutí nemuslimů. Proto  je naprosto legitimní se proti muslimské invazi bránit všemi prostředky, dokud je čas a ne je tu vykrmovat prostřednictvím sociálních programů a podpor porodnosti kohokoliv.

0 0
možnosti

Libri

7. 6. 2010 9:48
včera jsem musel už smát, když na nově

referovali o loupeži humanitární pomoci cikánama jako o "krádeži obyvateli"

0 0
možnosti
C

Cocotus___Interruptus

7. 6. 2010 9:29
Tvoří většinu osazenstva českých věznic Romové?

No, pane autore, kdyz jste u tech statistik... Dle statistik slovenskeho ministerstva spravedlnosti byl podil Romu na kriminalite 3x-10x vyssi v prepoctu na 1000 obyvatel nez u tzv. "nediskriminovane" vetsiny.

http://www.justice.gov.sk/kop/stat/02/str-060.htm

http://www.justice.gov.sk/kop/stat/02/str-065.htm

Odhadovany pocet Romu v roce 2000 na Slovensku cinil neco pod 400 tisic (udaje ze scitani lidu jsou nepouzitelne, nebot ke sve narodnosti se Romove programove nehlasi.) Zdroj: http://www.infostat.sk/vdc/pdf/rom.pdf

0 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2073x
Absolvent marketingových komunikací (Bc.) a mediálních studií (Mgr.), fanoušek (nejen) indické kinematografie a neúnavný diskutér...