Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Deleter

20. 7. 2010 11:26
Autor

cituje řadu politiků; je potřeba zdůraznit slova "kořeny, základy, principy," které se tam opakovaně vyskytují. Pokud si uvědomíme, co znamenají, pak celý článek nedává smysl. Křesťanství dnes nepovažuje za hlavní cíl své šíření; judaismus takový cíl neměl nikdy, pouze muslimové otevřeně hlásají nutnost šíření islámu. Tedy autor nevidí žádný rozdíl?

0 0
možnosti

Niktor

20. 7. 2010 13:27
Re: Autor

Rozumím. Však já s těmi výroky neoperuji tak, že moderní západní = křesťanství, vždyť i na konci - doufám dost zřetelně - naznačuju, že mnohé civlizační výdobytky tu máme bez ohledu či dokonce navzdory křesťanství. Ale pokud politický mainstream vidí křesťanství jako jeden ze stavebních kamenů civilizace, pak by neměl tvrdit, že islám civilziaci škodí, pokud je ve svém principu s křesťanství srovnatelný. Nevím, co křesťanství považuje za svůj hlavní cíl, ale misionářskou cestou se stále šíří v odlehlejších částech světa a to občas i agresivní a vyděračskou cestu (viz. např. Indie). Muslimové často chápou islám jako věc přinášející dobru a spásu a proto cítí povinnost ji šířit (navíc je to povinnost ukládaná i samotnou islámskou věroukou) - není to nepodobné, jako když američtí neocons cítí potřebu po celém světě šířit "dobro" v podobě demokracie a kapitalismu :-)

0 0
možnosti

il1948

20. 7. 2010 10:23
no zbohom

ďalší syndróm sympatického predavača kebabov.... Bez pravdoláskov tvojho tipu by bolo vo svete vojen určite viacej a mieru podstatne menej. Bránili ste v 20 rokoch SSSR ríšu pokroku, bratstva a rovnosti proti zápaďackým vojnovým štváčom, bránili ste Hitlerove nacistické Nemecko - obetujeme málo a zachránime mier ! Možno milióny životov...Bránili ste zvieratá ako Pol-Pot, Ho Tchi Min, a Che Guevara. Momentálne ochraňuje svet pred Sionizmom a Americkým imperializmom a máte potrebu všetkých presviedčať že celkom opodstatnený strach z Islamu je obyčajná xenofóbia. Pohybujete sa po zemi cca. 100 rokov a čo z vás ??? 

0 0
možnosti

Niktor

20. 7. 2010 13:36
Re: no zbohom

Já žádné SSSR ani nacistické Německo nebránil. :-) Appeasement před 2. světovou válkou ležel právě na té idey "obetujeme málo a zachránime mier" - tedy na ustupování neoprávněným a agresivním požadavkům Hitlera. Já pro žádné takové ustupování nejsem a nehodlám nic obětovávat - tedy snad kromě pohodlí, které poskytuje setrvání na konzervativním vidění světa, které se brání společenským změnám. Netvrdím, že veškerý strach s islámu je xenofobie. Ale jsem přesvědčený, že kolem islámu vznikla morální panika, kterou je třeba odstranit a dívat se na věc racionálně.

Anitislamisté často tvrdí, že chtějí bránit evropské hodnoty (to kupodivu tvrdí i banda primitivních skinheadských rváčů z EDL) - to já taky. "Pravdoláskařství" totiž považuju za jednu z nejvýznačnějších a nejvýznamnějších evropských hodnot.

0 0
možnosti

Mallinali

18. 7. 2010 22:32
Inu

Super pane Libichere, už jsem se lekl že jste nezaložil žádný blog ;-D. Jinak, Islám je reformovatelný...ovšem směrem k větší ortodoxii, jak nám to dnes předvádějí ultrakonzervativní wahabisté a jejich petrodolary valící se do různých koutů světa.

0 0
možnosti

Mallinali

18. 7. 2010 23:06
Re: Inu

Pro ty, co by se nechali uchlácholit kavárenským relativizováním doporučuju celou Súru 9, je to výživné a v principu nahrazování správné: http://www.islamweb.cz/koran/koran.php?action=view&sura=9&od=&do=

0 0
možnosti

Soininen

18. 7. 2010 21:41
Skutečná pravda o Islámu

Islám je pouhopouhá sekta, nic více a nic méně. Ideologie Islámu sice vychází z prvků Judaismu a křesťanství, ale účelově překroucených. Korán tedy nelze považovat za pokračování Bible. Islám to je i politický program, jehož hlavním motem je šířit se jakkoliv a kdekoliv. Destrukce je v této ideologii zakódována a vzhledem k tomu že zakladatel se prohlásil za posledního proroka, tak je i neměnná. Tudíž Islám je prakticky nereformovatelný. Kdo se o to pokusí, tak zpravidla neskončí hezkou smrtí. Islám jako takový lze právem přirovnat k tak zvrhlým ideologiím jako je Nacismus, Fašismus a Komunismus, což jsou ideologie jež za sebou nechali více jak 100 000 000 mrtvých. Připomenul bych, důležitou věc a to tu, že zakladatel hnutí byl duševně nemocný člověk, masový vrah, pedofil, násilník, loupežník a lhář. To opravdu není profil člověka jež by měl být hodný následování a pokud ho někteří následují, tak jeho profil přijímají a tak je s nimi třeba i jednat. Koneckonců fakta nám dávají jasně

0 0
možnosti

Niktor

18. 7. 2010 21:54
Re: Skutečná pravda o Islámu

Korán se za pokračování Bible ani nevydává a muslimové jej tak nechápu; je jeho text ovšem tak zásadně odporující tomu biblickému? Islám je reformovatelný, protože jediným jeho skutečně elementárním základem je text Koránu, jakožto Božího slova - a ten poskytuje rozsáhlé možnosti na různé interpretace. Islám také nemá žádnou standartizovanou podobu, neexistuje tedy žádný oficální islám, který by se měl podřídit nějaká institucionální reformně.

0 0
možnosti

Humr02

18. 7. 2010 20:30
Islám zakázat

Nejsem křesťan ani Žid. Byl jsem nucen chodit do kostela nějakých 6 let, moje prababička byla Židovka. Přesto nechci islám v Evropě. Proč? Protože muslimové nás mají za nevěřící psy, kteří, když odmítnou konvertovat, musí zemřít. Dáme si menší citaci koránu, co vy na to? Tak jo.

‎"Zabíjejte je všude, kde je dostihnete, a vyžeňte je z míst, odkud oni vás vyhnali, vždyť svádění od víry je horší než zabití. Avšak nebojujte s nimi poblíže Mešity posvátné, dokud oni s vámi zde nezačnou bojovat. Jestliže však vás tam napadnou, zabte je - taková je odměna nevěřících!" - Číslo sury: 2, Název sury: Kráva, Arabský název: Al-Baqara, Verš: 191

Pane Bože, KDO by chtěl mít v Evropě někoho, kdo ho chce zabít? Jasně, "všichni nejsou radikálové"...ale když se někdo neřídí přesně podle koránu, není pravý muslim.

Nějaká diskuze by neměla vůbec probíhat - ať si zůstanou tam, kde jsou a daj pokoj. Islám by se měl v demokratických zemích zakázat a muslimy nepouštět.

0 0
možnosti

Niktor

18. 7. 2010 20:44
Re: Islám zakázat

"Ti, co odmítnou konvertovat musí zemřít" - to je stanoveno kde? Verš 2:191 je mezi potírači islámu dost oblíbený, ale většinou nezmiňují verš 2:190: "A bojujte na stezce Boží proti těm, kdož bojují proti vám, avšak nečiňte bezpráví, neboť Bůh nemiluje ty, kdož se bezpráví dopouštějí" Abdulláh Jusúf Alí, indický odborník na Korán, k tomu doplňuje: "Válka je přípustná pouze v sebeobraně a za přesně stanovených podmínek. Dojde-li k ní, musí být vedena s úsilím, nikoli však bezuzdně, a směřovat toliko k znovunastolení míru a svobody k uctívání Boha."

0 0
možnosti

iluminat

18. 7. 2010 19:37
Bible je plna protichudnych tvrzeni, je to jen kniha

a napsalo jim moc lidi, v ruznych casech. Talmud, no, radsi se nezminuji. Ale zide nejsou roztahovacni, nechteji nas pozidovstit, naopak, chceteli se stat zidem musite jit s prosikem. Krestane byvala fanaticka roztahovacna svoloc ktera si myslela ze MUSI pokrestanstit svet po dobrem ci zlem. Ale uz to zaplatpambu vychichlo, Vatikan zneskodnen, ale Islam je silny v kramflekach a islamizuje a chteji to delat ve velkem. To je to nebezpeci.

Ze vetsine muslimum je Koran u zadele, na to nekoukejte. Vetsine krestanum byvala Bible taky. A nemci byvali a jsou normalni lide, rusove taky, a Nemecko byvalo nebezpecne, Rusko stale je.

Pletete si , autore, pojmy s dojmy.

0 0
možnosti

Danny_Kay

18. 7. 2010 18:16
To snad ne...

...rekl bych,ze je celkem irelevantni, zda se koran a bible v necem podobaji. Osobne nejsem zastancem ani krestanstvi ani islamu ani zadneho jineho nabozenstvi, protoze viru v Boha povazuji za zcestnou vec. Netvrdim,ze Buh na 100% neni...tvrdim jen, ze neexistuje opodstatneny duvod v nej verit, ale to, zda nekdo v nej veri ci ne, je celkem nepodstatne. Spise jde o to nasledne chovani. Pokud Buh existuje, pak s jeho existenci zcela jiste nesouvisi to, zda jite nebo nejite veprove, zda se mu klanite nebo neklanite, zda mu darujete nejake obeti nebo si k vuli nemu odpirate sex. Tohle jsou proste absurdity, ktere si vymysleli lide. Kazdopadne o co jde nejvic, to je praxe. Navzdory nejake bibli a nejakemu koranu se muslimove chovaji otresne a jejich chovani je v primem rozporu s hodnotami, ktere uznava nase civilizace. Je tedy zcela logicke, ze se takove kulture budeme branit nebo bychom tedy alespon meli...

0 0
možnosti

Niktor

18. 7. 2010 18:36
Re: To snad ne...

A jak jste si vyvodil, že to "otřesné chování" je dané kulturou? Navíc v tomto článku netvrdím nic jiného, že srovnáváním s židovstvím/křesťanstvím za určitých podmínek jde docela regulérně argumentovat, byť se někteří snaží tvrdit, že tomu tak není ;-)

0 0
možnosti

vit.kucik

18. 7. 2010 18:10
Jsem zvědav, co z toho vzejde...

.... okolo islámu je tolik demagogického povyku (zvláště v Čechách, které s islámem žádnou zkušenost objektivně nemá), že nějaká racionální argumentace je potřebná jako sůl. Z tohoto úvodního článku ještě není zcela jasné, zda autor míří právě tímto směrem. Pokud ano, rád si přečtu další :))

P.S. sám jsem psal o podobném zde:

http://kucik.blog.idnes.cz/c/117664/O-poctivem-proti-islamskem-boji-V-Cechach.html

a diskuse pod článkem byla ukázková.

Takže přeji dobrý žaludek a hodně štěstí...!

0 0
možnosti

kion xy

18. 7. 2010 17:43
Chtěl jsem napsat něco podobného, jako

kolega níže8-oRv.

Halo hloupý člověče, srovnáváte křesťanství a judaismus(kulturu) včerejška s islámem dneška!!8-oRv

0 0
možnosti

Kruton

18. 7. 2010 17:33
Drahý autore

To, že je evropská civilizace založena na křesťansko-židovsko-řeckých kořenech a základech, neznamená, že se nevyvíjí, a že od doby spojení Aristotela s křesťanstvím ve středověku se nikam nehnula. Přeci jen středověké hodnoty už nevyznáváme. To ale není důvod, proč bychom měli zavedená pravidla, hodnoty a zvyky vystavit tlaku eroze masivním importem lidí naprosto odlišného vnímání světa a k našim tradicím často nepřátelských.

0 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2073x
Absolvent marketingových komunikací (Bc.) a mediálních studií (Mgr.), fanoušek (nejen) indické kinematografie a neúnavný diskutér...