Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

karma, skvela prace, diky

1 10
možnosti
PP

Jenom dve veci:

1) Budhismus je podrizen dharme (zadne jine nabozenstvi nema tak benevolentni pater), takze zminene prirovnani s Bhutanem v ekonomickem kontextu je pomerne mimo, je to svet ve svete, kdo neveri at tam bezi. A v Mynmaru se vojensky rezim naopak od viry zcela distancoval. Tolik k vasi poznamce o romantizovani budhismu v zemich ceskych.

2) dropbox linky vam odkazuji na c:\ :-)

Jinak ocenuji rozbor a s vetsinou i souhlasim.

0 4
možnosti
Foto

Á, díky, těch linků jsem si nevšiml (a raději je spíš jen deaktivuji, než abych se ještě drbal s redakčním systém blogů :-) ). 

Jinak já samozřejmě nesouhlasím s tím, že buddhismus může za situaci buddhistických zemí. Poukazoval jsem na ten dvojí přístup, kdy se zcela běžně říká "všechny muslimské země jsou relativně chudé a relativně nesvobodné, takže za to určitě může islám", ale o těch buddhistických zemích se nic analogického neříká, ač jsou vesměs všechny taky chudé, taky nesvobodné a taky sužované konflikty.

1 4
možnosti
Foto

Mno...ručníkáři Vás sice podřežou později než nás, libertariány, ale podřežou Vás tak jako tak. Většinou neumějí číst, takže Vaše mazánkovská školní práce Vam bude na pytel.

20 0
možnosti
RB

On třeba taký Slánský pod šibenicí stále věřil, že mu kámoš Kléma dá milost a večer se u vodky zasmějou povedené taškařici, jak zastarých časů. Takže ta naivita tu byla je a bude.

1 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2073x
Absolvent marketingových komunikací (Bc.) a mediálních studií (Mgr.), fanoušek (nejen) indické kinematografie a neúnavný diskutér...